Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı (SYDV) öğrenci nakit para ve ihtiyaç yardımları için başvuru evrakları ve başvuru işlemleri aşağıda belirtilmiştir.
1.Öğrenci İhtiyaç Yardımları (Kırtasiye, okul kıyafeti, ayakkabı, bot, kaban)
1.Öğrenci İhtiyaç Yardımı uygulamasının okullar aracılığı ile toplu olarak yürütülmesi
durumunda; bu yardım programından faydalanacakların tespiti okullarda oluşturulacak “Yardım Tespit Heyeti” tarafından belirleneceğinden, kişiden herhangi bir belge istenmez.
2. Öğrenci İhtiyaç Yardımı için münferit olarak yapılan başvurularda;
*SYDV Başvuru Kayıt Formu /Başvuru Dilekçesi
*Nüfus Cüzdanının önlü-arkalı fotokopisi (kendisinin ve evli ise eşinin)
*Öğrenci Belgesi
2. Öğrenci Barınma Yardımı (Yurt-Pansiyon vb)
*SYDV Başvuru Kayıt Formu/ Başvuru Dilekçesi
*Nüfus Cüzdanının önlü-arkalı fotokopisi (Anne ve Babanın)
*Öğrenci Belgesi
*Aylık yurt veya pansiyon giderini gösterir belge
3. Şartlı eğitim Yardımı (ŞNT)
*SYDV Şartlı Eğitim Yardımı Başvuru Formu
4. Diğer Eğitim Yardımları
* SYDV Başvuru Kayıt Formu / Başvuru Dilekçesi
* Nüfus Cüzdanının önlü-arkalı fotokopisi (kendisinin ve evli ise eşinin)
* Yardımın niteliğine göre vakıfça istenebilecek belgeler
Üstte belirtilen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yardım( hibe) desteklerine 81 ilden başvurular yapılabilir ancak uygun başvuru sahibi kesinlikle yoksul ve geliri olmayan kesimden olmalıdır .Bu hibe desteği ile yoksul kesimin hibe desteği ile daha iyi bir gelir ve hayat standardına ulaştırılması hedeflenmektedir.
Çok az sermaye ile yeni iş yeri nasıl kurulur biliyor musunuz ?
Örneğin bir işletme açmak ve bu yeni açacağınız iş yeri için %90’a varan oranlarda Devletimizin sunduğu yeni hibe desteklerinden haberiniz yok mu ?
Bayan,engelli,şehit yakını, gazi yakınları yeni kuracakları iş yerleri için 3.000 TL giderlerine karşılık Devlet’ten tam 27.000 TL hibe desteği alabilirler.KOSGEB Girişimcilik Desteği ile yeni iş yeri açan herkes 50.000 TL hibe 100.000 TL faizsiz kredi desteği alabilir.
Yeni iş yeri kurmak isteyen girişimcilerin en çok yararlandıkları hibe desteklerinin başında KOSGEB Girişimcilik Desteği, İŞKUR Engelli ve İŞKUR Eski Hükümlü Yeni iş yeri kurma hibe destekleri ve Üniversiteliler için TÜBİTAK 1512 ve Teknogirişim Sermaye desteği başlıklı hibe destekleri verilmektedir. Bu belirtilen hibe destekleri yeni iş yeri kurmak isteyen herkesin kolay ve hiç zorlanmadan 150.000 TL ’ye kadar hibe desteği alabildikleri hibe programlarıdır.
Yeni iş yeri açmak isteyen herkesin kolayca yararlanabileceği hibe destekleri;
KOSGEB Girişimcilik Desteği; Yeni iş yeri kurmak isteyen ve bu iş yeri için 50.000 TL hibe 100.000 TL faizsiz kredi desteği almak isteyen vatandaşlar bu hibe desteklerinden yararlanabilir.
İŞKUR Engelli ,İŞKUR Eski Hükümlü Yeni İş yeri Açma Hibe Destekleri; Yeni iş yeri kurmak isteyenler İŞKUR’dan 36.000 TL engelli yeni iş yeri açma hibe desteği ve 16.500 TL eski hükümlü iş yeri açma hibe desteği alabilirler.
Teknogirişim Sermaye Desteği Hibe Programı; Bir (1) yıl içinde üniversiteden mezun olabilecek durumdaki öğrenci, yüksek lisans veya doktora öğrencisi ya da lisans, yüksek lisans veya doktora derecelerinden birini ön başvuru tarihinden en çok 5 yıl önce almış herkes bu hibe destekleri ile 100.000 TL ’ye kadar hibe desteği alabilmektedir.
Üstte belirtilen hibe destekleri
en hızlı ,
kolay,
ve doğru yoldan ,
hemen
nasıl alınır ? Sizde öğrenebilir,
bu hibe desteklerine başvuru yapıp sizde Devlet destek ve hibeleri ile iş yeri kuran şanslı girişimciler arasından yerinizi alabilirsiniz.
KOSGEB Girişimcilik Destek Programı kapsamında 50.000 TL hibe 100.000 TL faizsiz kredi desteğini almak için aradığınız her şeye sahip olmak için tıklayınız.
İŞKUR Engelli, İŞKUR Eski Hükümlü Yeni İş Yeri Açma Hibe Destek Programları kapsamında 16.500 TL -36.000 TL hibe desteğini almak için aradığınız her şeyi burada bulabilirsiniz.
Teknogirişim Sermeye Hibe Destek Programları kapsamında 100.000tl’ye kadar hibe desteğini almak için aradığınız her şeye sahip olmak için tıklayınız.